ممکن است شما هم گاهی از زیاد بودن تعداد وسایلی که به آن احتیاج ندارید کلافه شده باشید. زندگی مینیمال یک نوع از سبک زندگی است که در آن همه چیز به سادهترین و حداقل ترین حد ممکن وجود دارند. اما همین حداقلها نیز نیاز به خرید دارد که به آن خرید مینیمال میگویند. در این نوشته میخواهیم با سبک خرید مینیمال و همچنین اصول زندگی بیشتر آشنا شویم.

خرید مینیمال، در واقع به معنای خرید هدفمند است. این هدفمند بودن شما را از خانهای به هم ریخته و پر از وسایل و لوازم غیرضروری نجات میدهد. اما نکات خرید مینیمال چهها هستند؟
در ادامه نکاتی را بیان میکنیم که قبل از خرید باید به خاطر داشته باشیم.
۱. دوری از مراکز خرید و پاساژها
شاید یکی از مهمترین اصول زندگی مینیمال این باشد که تا حد ممکن از حضور در مراکز خرید و پاساژها دوری کنید. زیرا روشهای تبلیغاتی و بازاریابی در این مراکز خرید، ناخودآگاه شما را از خرید هدفمند دور میکند و باعث میشود شما خریدهای هیجانی انجام بدهید.

۲. تحقیق قبل از خرید مینیمال
قبل از اینکه به خرید کالایی بروید،حتما گزینههای پیش رو را در فضای آنلاین بررسی کنید. معمولا نظرات خریداران آنلاین که در زیر آن کالاها درج میشود میتواند تا حد خوبی به شما در مورد آن کالا اطلاعات بدهد.
همچنین مقایسه یک کالا با کالاهای هم رده آن میتواند نکات مثبت و منفی آن کالا را به شما یادآوری کند. هدف از انجام این تحقیقات این است که اندکی از هیجان اولیه خرید کالا فاصله بگیریم و به این فکر کنیم آیا واقعا به آن کالا نیاز داریم یا خیر. به همین دلیل توصیه بعدی این است که خریدهای خود را 24 ساعت به تعویق بیاندازیم.

۳. تعویق 24 ساعته برای خرید کوچک
برای پیروی از سبک خرید مینیمال داشتن صبر یکی از مواردی است که باید در خود پرورش دهیم. احتمالا شما هم این تجربه را داشته اید که گاهی خریدهای هیجانی داشته باشید و بعد از مدتی کوتاه پشیمانی به سراغتان آمده باشد. بنابراین یک روش برای جلوگیری از این روند خرید هیجانی و پشیمانی بعد از آن به تعویق انداختن است. به طوری که در هنگام خرید هر کالایی بعد از اینکه تصمیممان برای خرید نهایی شد، 24 ساعت خرید خود را به تعویق میاندازیم.

این زمان به ما این فرصت را میدهد که اندکی بیشتر فکر کنیم و تصمیم بهتری بگیریم. در صورتی که واقعا به آن وسیله احتیاج داشته باشیم بدون پشیمانی آن را خرید خواهیم کرد و در صورتی که به آن احتیاج نداشته باشیم، مقداری پول صرفهجویی میکنیم.
۴. برای خریدهای بزرگ ۳۰ روز صبر کنیم!
اگر در ذهنمان کالا یا وسیلهی بزرگ و گرانقیمتی را برای خرید در نظر داریم، اصول سبک خرید مینیمال به ما میگوید آن را یادداشت کنیم و ۳۰ روز دیگر به سراغش برویم و آنگاه تصمیم بگیریم که آیا هنوز هم آن کالا را میخواهیم یا نه؟

شاید این زمان طولانی تعجبآور به نظر برسد، ولی برای پیروی از سبک زندگی مینیمال ناگزیر از اجرای این مورد هستیم.
۵. چالش زندگی کردن بدون هزینه
یک چالش جذاب در مسیر خرید مینیمال این است که هزینههای خودمان را برای مدتی محدود و تا حد ممکن مسدود کنیم. به این صورت متوجه خواهیم شد که تا چه اندازه خریدهای غیرضروری داشتهایم و به عادتهای خریدمان پی خواهیم برد.

با این کار نه تنها مقدار زیادی پسانداز خواهیم کرد بلکه پی خواهیم برد که تا چه اندازه خریدهایمان منطقی و با فکر قبلی میباشد.
۶- تهیه لیست خرید و پایبندی به آن
یک روش دیگر برای جلوگیری از خریدهای ضروری این است که یک لیست خرید تهیه کنیم و به آن پایبند باشیم. برای مثال قبل از ورود به بازارهای خرید کالا (سوپر مارکت ، فروشگاهها و حتی به صورت آنلاین) باید لیستی را تهیه کرده باشید و مصمم باشید که فقط و فقط طبق آن لیست خرید خود را انجام خواهید داد.

زیرا معمولا زمانی که ما به مراکز خرید وارد میشویم ممکن است دچار هیجان و انواع تلههای جذاب فروشندهها شویم و خریدهایی را انجام دهیم که واقعا به آنها نیاز نداریم.
برای خرید مینیمال چه سوالهایی باید از خودمان بپرسیم؟
برای این که خرید مینیمال داشته باشیم، قبل از تصمیم نهایی بهتر است سوالاتی از خود بپرسیم. این سوالات به ما در پرهیز از خریدهای غیر ضروری کمک میکنند.
1- آیا من واقعا به این کالا نیاز دارم؟
اول از همه باید با خودمان روراست باشیم و از خود بپرسیم، آیا واقعا به این کالا نیاز داریم؟ به این پرسش باید صادقانه و به دور از درگیری احساسی پاسخ دهیم. اگر پاسخ مثبت باشد، به راحتی خرید را انجام میدهیم.

ولی اگر پاسخ منفی است، باید خرید را به تعویق بیاندازیم و بیشتر در مورد آن فکر کنیم. با این روش میتوان تا حد خوبی از خریدهایی که به آن نیاز نداریم جلوگیری کنیم.
2- آیا واقعا به این کالا علاقه دارم؟
باز هم قدم اول صادق بودن است. اگر واقعا چیزی را که قصد خرید آنرا داریم دوست نداشته باشیم به زودی پشیمان خواهیم شد. گاهی اوقات ما فقط هیجانزده میشویم و چیزی را میخریم که خیلی دوستش نداریم، یا فقط برای این که خرید خود را انجام داده باشیم کالایی را خرید میکنیم.

بنابراین بسیار مهم است که درابتدا ارزیابی کنیم که آیا چیزی که میخریم را کاملا دوست داریم یا نه؟ اگر اینطور نبود، خرید را به زمان دیگری موکول کنیم. همین کار ساده باعث تقویت سبک خرید مینیمال در ما میشود.
3- آیا برای این کالا فضای کافی دارم؟
یکی از معانی زندگی مینیمال ، سادگی و مرتب بودن فضای خانه و محیط زندگی است. بهترین راه برای جلوگیری از بهم ریختگی این است که همه چیز جای مخصوص به خودش را داشته باشد.
این کار باعث میشود که آلایندههای بصری جلوی چشم نباشد و علاوه بر احساس آرامش، متوجه خواهیم شد که همه چیز در دسترس است . همچنین در مواقع نیاز به یک کالا به راحتی به آن دسترسی خواهیم داشت.

بنابراین هنگام خرید باید از خود بپرسیم که آیا جای مناسبی برای این خرید داریم؟ اگر جواب منفی بود باید از خرید صرفنظر کنیم تا جای مناسب را پیدا کنیم. این کار باعث میشود که برای خرید چیزهای جدید، قدیمیها را دور بیندازیم یا به دیگران اهدا کنیم.
4-آیا به قدر کافی از این کالا استفاده خواهم کرد؟
این سوال یکی از مهمترین پرسشها برای خرید مینیمال است. باید صادقانه پاسخ دهیم که چند بار از این کالایی که میخواهیم بخریم ممکن است استفاده کنیم؟ اگر بعد از خرید به طور منظم از آن استفاده میکنیم و همچنین اگر به زندگی ما ارزش افزوده میدهد، حتما برای خرید آن کالا اقدام میکنیم.

اما اگر قرار است که فقط چند بار از آن استفاده کنیم، شاید ارزش آن را نداشته باشد که فضایی از خانه را به آن کالا اختصاص دهیم. خرید چنین کالایی فقط زحمت نگهداری و تمیز کردن آن را برای ما خواهد داشت.
5- آیا از بین وسایل قدیمی، چیزی هست کار این کالای جدید را انجام دهد؟
این پرسش در خرید مینیمال به ما کمک بزرگی خواهد کرد. گاهی ما با کمی خلاقیت و فکر، متوجه میشویم که در میان وسایل قدیمیمان چیزی داریم که دقیقا یا نسبتا همان کاری را انجام دهد. بنابراین حتما قبل از خرید وسایل جدید باید به وسایل قدیمی فکر کینم.

برای مثال در مورد وسایل آشپزخانه یا خرید لباس این سوال میتواند پاسخ داده شود که آیا وسایل قدیمی موجود نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد. جواب دادن به این پرسش در بسیاری از موارد میتواند از خرید غیر ضروری جلوگیری کند.
سخن پایانی
در این نوشته در مورد سبک خرید مینیمال مطالبی را مرور کردیم و همچنین در مورد سوالاتی که قبل از خرید باید از خود بپرسیم صحبت کردیم. همه این موارد را بیان کردیم تا در مورد سبک خرید مینیمال اطلاعات بیشتری بدست بیاوریم. یکی از عوامل موثر در کنترل هزینه ها و رسیدن به سبک زندگی مینیمال، آگاهی از هزینه های ثابت و متغیر ما در طول ماه و سال می باشد. یک اپلیکیشن روی گوشی موبایل می تواند به خوبی ما را در این مسیر یاری کند که میتوانید از لینکهای زیر دانلود نمایید.
ممنونیم که تاپایان این نوشته همراه ما بودید. خواهشمندیم نظرات خود را در مورد سبک زندگی مینیمال با ما در میان بگذارید.
نوشته های مرتبط: