امروزه با توجه به فشارهای اقتصادی موجود و همچنین بالا رفتن هرینهها، یکی از دغدغههای جدایی ناپذیر زندگی ما مدیریت اصولی هزینهها میباشد. مدیریت هزینهها ارتباط چندانی به استعداد شما در علوم ریاضی ندارد و شما در بسیاری از مواقع تنها با یک جمع و تفریق ساده میتوانید حسابدار شخصی خودتان باشید. برای مثال وقتی شما برای خرج کردن، به خصوص هزینههای هنگفت مجبور به تصمیم گیری هستید، تصور این که (من توانایی خرید را دارم، پس خرید میکنم)، یکی از اشتباهات رایج است. شما باید تمامی شرایط موجود را در نظر داشته باشید و حتی از پیش برای چنین تصمیمی برنامهریزی کرده باشید. در این پست قصد داریم در مورد مدیریت هزینهها صحبت کنیم.
1. تعیین بودجه
بسیاری از افراد به بودجهبندی اعتقادی ندارند و فکر میکنند که به صورت ارادی قادر به مدیریت و تعیین محدودیت برای هزینههای خود هستند. دلیل امتناع افراد از بودجهبندی ممکن است فرآیند چالش برانگیز آن برای ذهن افراد باشد. زیرا ذهن انسان به طور طبیعی تمایل دارد استراحت کند و از حساب و کتاب کردن فراری است. اما تنها با صرف کمتر از 5 ساعت در ماه برای برنامهریزی و بودجهبندی، میتوانیم از مزایای بودجهبندی در مدیریت هزینههای خود بهره ببریم. فایدهی بودجهبندی این است که میتوانیم در طول ماه و برای هر هزینهای به سراغ آن برویم و در هر بار مراجعه وضعیت خود را نسبت به محدودیتهای تعیین شده در بودجه بندیمشخص کنیم.

این عمل باعث میشود همواره چشم اندازی از هزینههای مانده تا آخر ماه را داشته باشیم تا بتوانیم هزینهها را به درستی مدیریت کنیم. بخش مهمی از بودجه ما، درآمد خالص یا مقدار پولی است که بعد از کسر هزینهها برای ما باقی میماند. معمولا افراد در برخورد با این بخش از پول خود، احساساتی یا هیجانی برخورد میکنند. اما افرادی که هوش مالی بالایی دارند، به خوبی میدانند که راز سلامت مالی آنها مدیریت درست درآمد خالص آنها میباشد.
2. پیگیری هزینهها
همانگونه که قبلا نیز بیان کردیم، هزینههای کلی زندگی ما به دو دسته ثابت و متغیر تقسیم میشوند. هزینههای کوچک ممکن است در یکی از این دو دسته قرار بگیرند. هزینههای کوچک در ظاهر اهمیتی ندارند اما میتوانند در بلند مدت روی هم انباشته شده و بخش قابل توجهی از هزینههای ماهانه و سالانه ما را تشکیل دهند. برای مثال اگر شما روزانه به طور میانگین 20 هزار تومان هزینه تاکسی پرداخت کنید، این هزینه روزانه، معادل 600,000 تومان در ماه و 7,200,000 تومان در سال برای شما خواهد بود. بنابراین آگاهی از هزینههای ثابت و کوچک اهمیت زیادی در مدیریت هزینههای شما دارد. استفاده از یک اپلیکیشن مدیریت حساب شخصی، در پیگیری این هزینهها به شما کمک زیادی میکند.
3- طبقه بندی هزینهها
حساب و کتاب هزینههای ضروری و غیر ضروری و آگاهی از اینکه هر کدام چه اولویتی دارند، اهمیت زیادی در مدیریت هزینههای ما دارد. هزینهها را به دو گروه هزینههای اولیه و ثانویه تقسیم کنید. هزینههای آب، برق، گاز و مواد غذایی در گروه هزینههای اولیه قرار میگیرند و هزینههای کالاهای لوکس، سینما، کافه یا سفارش غذا از رستوران در گروه هزینههای ثانویه قرار میگیرند. طبقهبندی هزینهها به شما کمک میکند تا در صورت لزوم برخی هزینههای اضافی را حذف کنید و علاوه بر صرفهجویی در هزینهها، بودجهبندی دقیقتری نیز انجام دهید.
4. وسواس در پرداخت هزینهها
یکی از مواردی که سلامت مالی افراد را تهدید میکند، قیمتهای غیر منصفانه اجناس است. شکی نیست که بخشی از هزینههای ما مربوط به خرید مایحتاج خانه (نان، گوشت، میوه، لبنیات و …) میباشد. این موارد در دسته هزینههای کوچک و ثابت قرار میگیرند و همانگونه که بیان کردیم در بلند مدت میتوانند هزینه زیادی برای ما داشته باشند. بنابراین هموار باید اطمینان حاصل کنیم که از مراکزی با مناسبترین قیمت اینگونه اجناس را تهیه کنیم. برای مثال در خرید لباس، استفاده از تخفیفها و حراجیها که معمولا در اواخر فصل وجود دارند، یک راه حل مناسب برای مدیریت هزینهها میباشد.

5- عادت پس انداز کردن ایجاد کنید
بعد از حساب و کتاب هزینههای ضروری و غیرضروری، وارد مرحله پسانداز میشویم. واریز کردن منظم و مستمر مقداری پول به یک حساب پسانداز میتواند به شما در ایجاد عادتهای مالی منظم کمک کند. در ابتدا ممکن است عادت نداشته باشید که به طور منظم پسانداز داشته باشید. اما با استفاده از قابلیتهای نرم افزارهای حسابداری اتوماتیک، شما میتوانید طوری حسابتان را تنظیم کنید که ماهیانه مبلغ مورد نظرتان به حساب پساندازتان واریز شود.
هرچه عادت پس انداز کردن را بیشتر در برنامه روزمره خود بگنجانید، مدیریت هزینههایتان آسانتر خواهد شد و وضع مالی بهتری پیش روی شما خواهد بود. بسیاری از افراد فکر میکنند باید مبلغ زیادی را برای پسانداز کنار بگذارند. البته که هرچه بیشتر پسانداز کنید بهتر است، اما اگر ماهانه حداقل حدود 10 تا 15 در صد از درآمد خود را هم برای پسانداز کنار بگذارید کافی است.
6. به تعویق انداختن خریدهای بزرگ
همانگونه که مانیتور کردن هزینههای کوچک، یک روش برای مدیریت آنها است، در مورد خریدهای بزرگ، به تعویق انداختن یک روش کارآمد برای مدیریت آنها میباشد. توانایی به تاخیر انداختن حس رضایت ناشی از خرید، به شما کمک میکند که از نظر مالی پیشرفت بیشتری بکنید. هنگامی که خریدهای بزرگ را به تعویق میاندازید، به خودتان این زمان را میدهید تا در مورد واقعی یا کاذب بودن نیازتان ارزیابی و تامل کنید.

7- دنبال سرمایهگذاری هوشمندانه باشید
پس انداز و سرمایهگذاری دو مقوله جدا از هم هستند. علاوه بر مبلغی که باید برای پسانداز در نظر بگیریم، باید به نبال راههایی برای سرمایهگذاری هوشمندانه پولمان برای آینده خود و فرزندانمان نیز باشیم. حقوق و دستمزدی که هر ماه به حسابمان واریز میشود، فقط یکی از هزاران راه متنوع برای کسب درآمد است. دنیای سهامها، بازار بورس، ارزهای دیجیتال و خارجی از انواع روشهای سرمایهگذاری هوشمندانه هستند. بهترین راه برای وارد شدن به بازارهای مالی آموزش دیدن و کمک گرفتن از یک مشاور مالی مورد اعتماد است. هر چقدر که بیشتر به بازارهای مالی اشراف داشته باشیم، در مدیریت هزینهها و سرمایه خود موفقتر خواهیم بود.
کلام آخر:
در این نوشته 7 نکته کاربردی در مورد هزینههای زندگی را تشریح کردیم. به طور کلی مدیریت هزینههای زندگی مهارتی است که به مرور زمان و با تمرین میتوان آن را تقویت نمود. بعبارت دیگر مهارت مدیریت هزینههای زندگی یک مهارت اکتسابی است نه ذاتی و این جای خوشحالی دارد. از میان نکات بیان شده پیگیری هزینهها و تعیین بودجه اهمیت زیادی دارند که یک اپلیکیشن مدیریت حساب شخصی به شما کمک میکند بهتر آن را انجام دهید.
سلام
شما سیستمی برای تیکت زدن ندارید. من مشکلی داشتم براتون مجبور شدم از طریق فرم تماس با ما بهتون بگم که هیچ جوابی ازتون دریافت نکردم و مشکل هم رفع نشد، اینستا هم پیغام دادم جواب ندادید! این چه مدلشه فقط پول اکانت رو میگیرید و هیچ پشتیبانی نمیکنید!!
سلام و درود بر شما دوست عزیز
متاسفیم که در جواب دهی به مسئله شما تاخیر پیش آمده.
پشتیبانی تلگرام و اینستاگرام نیوُ هردو فعال هستند.
آدرس پشتیبان تلگرام:
https://telegram.me/NivoApp
آدرس پشتیبانی اینستاگرام:
https://www.instagram.com/nivoapp/
ما (از تیم بلاگ) به تیم پشتیبانی اطلاع رسانی کرده ایم که موارد را سریع تر بررسی کنند
لطفا مجددا پیام دهید.