فرهنگ نقش مهمی در زندگی ما ایفا میکند. تصمیمگیریهای مهم مالی و اقتصادی ما، درهنجارهای فرهنگیء جامعهای که درآن زندگی میکنیم قرار میگیرند.
درواقع ما بسته به اینکه کجا زندگی میکنیم، با تصمیماتمان به نحوه متفاوتی برخورد میکنیم.
با مقایسه میان فرهنگهای مختلف و نحوه برخورد مردم با پول، این مفهوم روشنتر میشود:
ارزشها
کشورهایی مانند کره جنوبی، چین و سنگاپور از گذشته تا کنون از نرخ پسانداز بالایی برخوردار بودهاند. آکادمی اقتصاد و مدیریت چین دراین باره میگوید: این به دلیل فرهنگ این جوامع است. همهی این کشورها تحت آموزههای کنفسیوس وآیئین تائوهستند که هردو صرفهجویی را آموزش میدهند.
از آن طرف، طبق تحقیقاتی که درایالات متحده انجام شد، آمریکاییهایی که از نژاد بردگان هستند به طورقابل توجهی کمتر از سایرآمریکاییها پس انداز میکنند، حتی اگر درآمدشان 10 برابر باشد! آنها در این باره میگویند: هرگز فرهنگ پس انداز نداشته اند و این عدم پس انداز طی نسلها میان آنها منتقل شده است.

فرهنگ و خرافات
یا نمونه دیگر؛ درغرب، جمعه سیزدهم ماه را نشانه بدشانسی میدانند و حتی یک مطالعه نشان داده، بازده بازار سهام درجمعه سیزدهم ماه از جمعههای دیگر کمتر است!
در آسیای شرقی مردم به طور مشابه همین ترس را نسبت به عدد چهار دارند! چینیها ترجیح میدهند تصمیمات بزرگ تجاری خود را درچهارمین روز از ماه انجام ندهند. همینطور بازار مس، سویا و پنبه نیز دراین روز به پایین ترین بازده خود میرسد.

اینها مثالهایی ساده از تاثیر فرهنگ جوامع بر نحوه تصمیمگیری مردم، در امور مالی و سایر جنبههای زندگی بودند.
نکته اینجاست؛ آنچه ما به عنوان تصمیمات مالی در نظر میگیریم، میتواند به واسطه تاریخ، زبان و فرهنگ ما شکل بگیرد؛ وچه بخواهیم یا نه، فارغ از مکان زندگی، همه ما تحت تاثیر فرهنگی که درآن زندگی میکنیم قرارداریم.